Åkpåse

 

En åkpåse ser ut som en sovsäck, som ditt barn kan sitta och ligga i utan att frysa under kalla vinterdagar. Åkpåsar är framförallt till för små barn som inte kan hålla värmen uppe genom att röra på sig, så när de ligger i vagnen är de alltid varma, trots att de ligger stilla. En åkpåse är även bra när ditt barn är på dagis och ska sova ute i vagn, eller när ditt barn åker pulka.

Material

Det finns åkpåsar i många olika material, och av dessa är fleece och ull varmast. Fleece är inga problem att tvätta och ull är ett naturmaterial som är smutsavvisande och det rengör därmed sig själv.

Cute newborn child sleeping in stroller on a cold winter day. New born baby taking a nap in warm sheepskin fur footmuff in a stroller in snowy park. Kids sleep outdoors in pram. Family fun in snow.

Innertyget kan med fördel vara av ett naturligt material för att minimera risken för att ditt barn får utslag. Yttertyget bör klara av regn och snö, i alla fall i måttliga mängder. Vet du att du bara ska ha åkpåsen i vagnen så kan du använda vagnens regnskydd.

Har du en ordentlig åkpåse kan ditt barn ha vanliga kläder under, något som underlättar när du behöver lyfta i och ur ditt barn för blöjbyten etc.

Storlek

Det kan vara bra att köpa en stor åkpåse på en gång, så att du slipper byta ut den varje år. Det kan vara lite klumpigt, men eftersom bebisarna växer så fort så är det lönsammare att stå ut med att åkpåsen kan kännas lite klumpig ett tag, än att behöva köpa ny varje vinter.

Säkerhet

En annan viktig aspekt är såklart säkerheten. Många åkpåsar har långa snören med knappar som lätt kan fastna i olika saker och på så sätt skapa en snara. Detta vill man såklart undvika, men har du en åkpåse med snören redan så kasta den inte – var bara noga med att säkra upp snörena så att de inte slänger omkring.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

flick