Babygym


För de allra minsta krävs inte så mycket. De allra jollrigaste, mest färgglada och intressanta leksakerna samlade på ett och samma ställe är perfekt för att de ska skina med sitt allra största leende på läpparna och eventuellt, om turen finns, slumra in för att samla nya krafter.

Babygym är främst designade för att underhålla och utveckla bäbisen med de olika leksakerna och samtidigt låta den lille ligga bekvämt på både mage och rygg. En del babygym är justerbara för barnens utvecklings skull och kan anpassas till deras förmågor, medan andra är justerbara på så sätt att de olika delarna kan tas bort och användas på exempelvis spjälsängen.

 

Cute little baby boy lying in a stroller and playing with toys. He is focused on toys above him.

Utveckling
Ett babygym passar främst barn mellan 0-24 månader, då de efter denna tid börjar få möjlighet och förmåga att leka med andra leksaker allteftersom de börjar utforska världen på egen hand. Därför är en av de viktigaste funktionerna ett babygym kan erbjuda de pedagogiska leksakerna som är till för att stimulera barnens alla sinnen; främst koordination och rörelseförmåga. På så sätt får barnen möjlighet att utvecklas samtidigt som de har roligt.

Anpassning
De flesta babygymmen har liknande utseende och funktion, så det lättaste att gå på när man skall välja ett babygym är dess färg, pris och vilka leksaker som tillhör gymmet. En del kanske vill ha ett stilrent babygym för att det skall passa hemmet och dess inredning, medan andra föredrar mycket färg och många stimulerande leksaker Man kan till och med tillverka sitt eget babygym om man är orolig för plastmaterialen som de flesta babygym tillverkas av. Detta görs enkelt med en hammare, spik, lite trä och en matta. På så vis kan man anpassa budgeten och smaken helt och hållet efter sin egna smak och förmåga.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

flick