Barnskor

 

Även ett barn behöver en extra sula under foten. Med spring i benen, som i sig fortfarande är under lärdom, krävs det stadigt och bekvämt underlag. Barnskor kommer precis som “vuxenskor”, eller “skor”, i alla möjliga former och för olika behov. Det finns sandaler, sneakers, gummistövlar, vinterskor, ballerinaskor, fotbollsskor… Listan kan göras lång. Någonting som gör barnskor till just barnskor är dock deras lekvänlighet och slittålighet. Det skall vara roligt att springa runt och leka, liksom det skall vara roligt att finna skorna som gör detta möjligt. Ibland är skorna även anpassade till barnens förmåga gällande snörning och innehar resårsnören eller kardborreknäppning i stället för vanliga skosnören. Ibland kan höger och vänster markeras med olika färger och ibland tillverkas skorna lekfullt med glitter och blinkande sulor. Skorna är helt enkelt lite mer livfulla, liksom barnen i sig.
Barn har alltid spring i benen och vill gärna vistas ute i alla väder. Därför är det viktigt att låta dem ha alla skor de behöver, för alla tänkbara tillfällen, lättillgängliga. De borde då ha en uppsättning skor hemma och en på dagis eller fritids – för en spontan livsstil.

 

Storlekens relevans

Fötterna växer fort på ett barn och denna allmänt kända information Little boys and girl happily walking under umbrella in parkkan komma att kosta föräldrarna mycket ansträngning och många hundralappar. Med detta i åtanke bör man alltid satsa på skor som är något för stora för barnet. De skall vara lite längre än barnets egen fot, gärna några millimeter. Däremot varierar rekommendationen för antalet millimeter beroende på var man finner denna information, men att ha i åtanke är att ett barns fot alltid trycks fram några millimeter när foten sätts i rörelse. Det är av dessa anledningar viktigt att regelbundet mäta både barnets sko och fot, i och med att de ständigt är i rörelse – på alla sätt och vis.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

flick