Bilbarnstolar


Säkerheten är det främsta man bör tänka på när man ska till att välja bilbarnstol. Vikten av att man väljer rätt typ av bilbarnstol till sitt barn utefter dess längd och vikt är oerhört viktigt, men även för rätt ålder.

Buying or renting decision concept, with buildings sketch, for real estates, investments, savings, property and mortgage concepts, or for other uses.

Den allra första bilbarnstolen kan man oftast hyra, men det är skönt att ha en egen som man kan ställa in och som man lär sig hur den fungerar. Det är dessutom mer ekonomiskt att köpa sin egen stol än att hyra den.

Bilbarnstolen som är utvecklad för att skydda barnet i bilen har under åren utvecklats oerhört mycket. Bakåtvänd placering är det allra säkraste för barnet att färdas i. Bakåtvänd bilbarnstol bör användas åtminstone upp till minst 4 års ålder. Därefter kan man byta ut stolen mot en framåtvänd bältessstol eller bälteskudde. Ha inte för bråttom att byta från den bakåtvända stolen. Som måttstock räknat efter längd, är bilbarnstolen inte urvuxen förrän barnets huvud når upp över bilbarnstolens ryggstöd med en tredjedel.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

flick