Doppresent

 

Att få döpa barnen är en kärleksfull, fridfull och tacksam handling. Det är minst lika trevligt med alla doppresenter som alla nära och kära ger som gåva. Men vad brukar man vanligtvis ge som doppresent kan man ju fråga sig?

Eftersom barnet oftast är så litet vid dopet kan det kännas lite för tidigt att kunna ge barnet något som är personligt för just den. Det som tipsas om är då att ge något till föräldrarna som barnet har nytta av, och då breddas genast alternativen och allt ifrån fotoalbum, smycken, kläder och leksaker, sängkläder och även pengar är alla väldigt bra dopgåvor.

Orthodox Christening oil with the baptism cross

En doppresent som är populär och mycket uppskattat är ett smycke. Det kan vara ett stjärntecken, något som barnet senare kan använda när dem blir äldre eller varför inte gravera in namn eller födelsedatum på ett fint smycke. Man kan hitta på mycket roligt med alla de olika smyckena som finns att köpa. En annan doppresent som är glädjande att få är något som man själv har gjort. Det är mycket omtanke bakom och värderas därmed mycket. Den är även minnesvärd och speciellt. Du skulle kunna virka något såsom en filt eller kanske brodera en fin dekoration på ett album till exempel.

Skedar och bestick av alla slag är också väldigt uppskattat. Många gör det till en tradition att vid varje födelsedag ge en sked eller likande och när barnet sedan är vuxet så har det en färdig uppsättning. Detta behöver självklart inte bara gälla bestick, fråga runt bland vänner och bekanta så får du säkert fler tips eller kommer på egna idéer.

Många kan tycka att det är ganska enkelt att hitta just den perfekta doppresenten, för det finns nämligen så mycket att välja bland ute i marknaden. Men ibland vill man sticka ut bland alla andras presenter, vilket kan kräva att man planerar och är mer kreativ.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

flick