Duplo

 

Duplo lanserades 1969 och är en underkategori till Lego, som grundades av dansken Ole Kirk lego-duplo-logo-nonfree-fair-use-onlyKristiansen. Duplo består av byggklossar som går att bygga samman och på så sätt skapa tredimensionella världar och miljöer med endast fantasin som begränsning. Byggklossarna är dubbelt så stora som Legobitarna och passar för barn mellan 2-6 år.

Byggbitarna har ett gulligt utseende och varierar i färg och form, där vissa bitar har små ansikten – allt för att göra det roligt för barnen att leka med. För små barn som vill leka med sina äldre syskons Lego är Duplo perfekt eftersom de större byggklossarna är lättare för små barn att hantera och de riskerar inte att sätta de i halsen. I askarna man kan köpa finns färdiga miljöer för allt från bondgårdar, slott och tågstationer och ofta följer det med färdiga djur, maskiner och byggnader för att göra det ännu roligare att leka med sitt Duplo.

Adelaide, Australia - December 25, 2015: A studio shot of a Lego Duplo 10608 Spiderman Spider Truck Adventure Kit from the popular Lego Duplo series. Lego is extremely popular worldwide with children and collectors.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

flick