Skötbord


Ett bord tillverkat för att sköta om den lille. De små har ett okontrollerbart beteende som de vuxna får sköta om och då krävs det en lagom hög och bred yta att göra detta på och ett skötbord är perfekt för det ändamålet. Som förälder är det viktigt att värna om sin egen rygg och därför är ett skötbord det bästa alternativet.

Skötbordet i hemmet och offentligt
Oftast står skötbordet inne i badrummet, då det är de “nödvändiga” behoven som tas om hand på dessa bord. På skötbordet bör det finnas våtservetter, torkpapper, blöjor och andra nödvändigheter för att göra rent bäbisen. När man inte är hemma men i behov av ett skötbord finns de ofta på offentliga toaletter. Man bör då främst söka sig till handikapptoaletten.

Portrait of cute baby in diapers lying on the bed at home

Det finns hopfällbara och portabla skötbord för de som alltid vill ha ett till hands, som exempelvis på resan eller på middagen hos vännerna. Det finns flera olika varianter av skötbord och en del kan senare i barnets utveckling konverteras till skrivbord eller hylla, alternativt att de redan innehar lådor med plats för förvaring av kläder. Dessa praktiska skötbord behöver inte stå i badrummet, utan kan även platsa i barnets rum. För de som inte vill ha skötbordet framme finns det varianter som redan är designade att platsa på spjälsängen eller badkaret, som sedan ställas undan när de inte används.

En del skötbord är inbyggda i väggen för att smidigt kunna användas, men samtidigt inte ta upp för stor yta. Praktiskt och enkelt. Detta gäller då främst i offentliga utrymmen och på dagis: ställen där små barn är en återkommande gäst. I privata hem vore det självklart lika praktiskt med ett permanent skötbord uppskruvat på väggen, men där väljer man oftast att ha ett fristående skötbord, då de små växer upp ganska fort och utrymmet kanske behövs till annat.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

flick