Tripp trap-stol

 

Denna klassiker som inte går ur tiden! Och det verkar det finnas flera anledningar till. Tripp trapp-stolen är stabil och gör att ditt barn kan sitta närmare er vid matbordet, den har justerbar sits och fotplatta som gör att barnet kan fortsätta använda den även när barnet blir äldre. Att låta ditt barn sitta i en stol är inte bara fördelaktigt för ditt barn, det är även lämpligt för dig som förälder som kan ha kontakt med ditt barn samtidigt som du exempelvis lagar mat, utan att behöva böja dig ner till golvet.

Historia

Denna barnvänliga stol utvecklades av den norske möbeldesignern Peter Opsvik, för företaget Stokke AS. Anledningen var att han inte hittade någon stol som var i rätt höjd för att hans son skulle nå upp till matbordet, de stolar som fanns att tillgå var antingen för höga, eller för låga. Peter utvecklade då en stol som var justerbar och allteftersom sonen växte anpassade han storleken på stolen. Stolen släpptes på marknaden 1972, men det tog två år och ett nyhetsinslag på norsk TV innan den blev en bästsäljare och fram till 2015 har den sålt i 10 miljoner exemplar.

 

Design och användning

Designen av Trip trapp-stolen har i stort sett varit oförändrad sedan lanseringen 1972. Little boy eating baby food.Stolen har en sits och fotstöd som kan justeras i både djup och höjd för att ditt barn ska sitta så bekvämt som möjligt, oavsett ålder. Denna egenskap har nog varit avgörande i varför stolen blivit en så långlivad klassiker. För att justera stolen behövs dessutom inga verktyg. Stolen är även väldigt stabil, vilket gör att små barn själva kan klättra upp i den utan att riskera att stolen välter. Stolen kan även användas till spädbarn utan problem så länge man ser till att man har en passande insats till stolen. Originalstolen är i bokträ, men på senare tid produceras den även i andra material, träslag och färger.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

flick