Troll


Det finns troll i skogen och de finns på pennan, men kan vara mer än i ett barns fantasi. Troll kan vara barnets sovplats och hiressittplats, som i detta fall då det även är ett möbelföretag. Troll bildades år 1994 i Smiltene, Lettland. Då tillverkade de sängar, men detta kom att utvecklas då de i dag tillverkar allt som en förälder vill ha och behöver för sitt barn. De tillverkar i princip allt som ryms i ett barnrum: allt från spjälsängar för de minsta barnen, till junior- och växasängar för de äldre; och skötbord, garderober, skrivbord och stolar. Inklusive alla tillbehör som kan behövas. Troll tillverkar dessutom madrasser till sängarna, hopfällbara sängar som är smidiga att ta med och ställa undan och utöver detta erbjuder de även “kit” med matchande möbler som tillsammans kan utgöra inredningen i ett rum.

Design
Trolls design är stilren och tidlös; allt de tillverkar är i färgen vit eller naturligt brunt från träslaget produkterna är gjorda av och ibland är dessa två i kombination med varandra. Möblerna passar med andra ord in i de flesta hemmen med deras enkla och tidlösa design samt höga kvalité. Deras logotyp är en silverfärgad krona som de gjort synlig på en del av sina produkter. De nordiska björkarna, som utgör grunden till alla deras möbler, är noga kontrollerade för en hög standard och de allra bästa delarna av trädet används för att hålla denna standard och möta förväntningarna från kunderna.

Miljön
Miljön sätts också i åtanke hos Troll och de använder produktionsspillet till uppvärmning av fabrikerna samt att de har ett eget återvinningssystem och använder miljövänlig färg att måla möblerna med.

När det handlar om mer än bara troll i skogen och på pennan, får folks fantasi sättas på spel och göra verklighet för tillverkningen av miljösmarta och hållbara produkter.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

flick