Baby monitor

 

Detta är ett måste för småbarnsföräldrar. Baby monitorn erbjuder frihet med uppsikt samtidigt som föräldrarna kan göra andra saker medan barnet ligger och sover.

Funktioner

En baby monitor består av två enheter; en babyenhet och en föräldraenhet. Som grund skickar babyenheten ljudet från bebisen vidare till föräldrarna men det finns oändligt många fler funktioner och finesser för den som är intresserad av det.

baby with baby monitor as a safety concept

Det finns de monitorer som inte bara vidarebefordrar ljud utan de kan även spela upp ljud, en liten melodi för att lugna barnet eller så kan föräldern prata direkt till barnet via babymonitorn. Några riktigt avancerade babymonitorer har videokamera så att föräldern kan ha riktig uppsikt över barnet, något som kan kännas väldigt betryggande.

Att välja

Som med allt annat är den enklast att utgå ifrån vilka funktioner man faktiskt behöver. Glöm därför inte att tänka på det rent praktiska; var kommer du främst att använda monitor? Troligen i barnets sovrum, men underskatta inte monitorns användningsområde. Även utomhus, när barnet sover i barnvagnen, kan monitorn användas. Hur tålig behöver babymonitorn vara? Ska signalen vara extra stark för att ta sig igenom många väggar eller våningar? Ibland kanske det är enklare att utgå från vilken babymonitor man kan ha, istället för vilken monitor man vill ha.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

flick