Babyvakt

 

En babyvakt är som en liten walkie talkie som hjälper dig att hålla koll på din bebis även när ni är i olika rum, som när du lagt ditt barn och vill veta om det vaknar utan att behöva springa till sovrummet för att dubbelkolla och riskera att störa barnet.

Funktioner

Mother resting with baby monitor by her side.

Det finns oändliga funktioner man kan ha på en babyvakt, babycall eller babymonitor. Ursprungsmodellen fungerar nästan som en walkie talkie, förutom att den bara fungerar åt ett håll – det bara är du som kan höra ditt barn. Men självklart finns det lite mer moderna varianter som har nattlampa, stora displayer med animationer av bebisansikten och indikationer som visar på att ditt barn sover. Det finns även de som har videokamera och dessutom visar hur varmt eller kallt det är i barnets rum. Vilka funktioner du tycker är användbara och inte är helt upp till dig men något som kan vara speciellt viktigt att tänka på är räckvidden på babyvakten.

Räckvidd

De flesta babyvakter har en räckvidd på omkring 300 meter. Och man kan tycka att detta ska räcka alldeles utomordentligt då de flesta av oss inte bor i lägenheter eller villor större än så. Men precis som med våra trådlösa nätverk kan babyvaktens signal hindras av extra tjocka väggar eller väggar i betong.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

flick