Bilbarnstol

 

Har barnet vuxit ifrån sitt babyskydd och ni börjar fundera på att skaffa en bilbarnstol och behöver veta mer? Här nedan följer allmän information om er framtida bilbarnstol.

 

När barnen själva lärt sig att sitta så är det dags att skaffa en bilbarnstol. Dessa bilbarnstolar måste Closeup side view of early 30's couple choosing a baby seat to install in their car. The man is holding the seat and reading the specs. His wife is just checking the visual side of the seat. Both are wearing casual clothes, she's in blue polo t-shirt and he's wearing regular light blue shirt with rolled up sleeves.vara EU-godkända och man placerar den bakåtvänt, vilket är bästa skyddet om en olycka skulle inträffa. Det rekommenderas att barnen använder bilbarnstol fram tills dem har fyllt 5 år. Man väljer barnbilstol främst efter barnets vikt och längd. Tillverkarna av bilbarnstolar lägger ner mycket vikt på barnens säkerhet vilket känns mycket tryggt och säkert.

Själva bilbarnstolen kan monteras bakåtvänd i antingen fram eller baksätet. Det är viktigt att just montering sker på ett korrekt sätt, så fråga alltid försäljaren om hjälp med detta. Det finns redan ett bälte som tillhör bilbarnstolen och om man vill använda framsätet så måste krockkudden vara borttagen vilket en bilverkstad kan göra om ni inte redan har en nyckelavstängning för detta. Bilbarnstolen är urvuxen då huvudet på barnet sticker upp till en tredjedel ovanför kanten eller då barnstolens viktgräns har passerats. Livslängden på bilbarnstolar brukar vara upp till ca 10 år, och det brukar vara märkt på själva stolen när den måste kasseras.

Tillverkare har designat och skräddarsytt bilbarnstolar efter barnens kroppsbyggnad beroende på ålder och vikt i flera decennier. Stolarna är optimalt bekväma och anpassade till barnens fysik. Det finns andra barnstolar som är mycket flexibla och smidiga, så det är bara att välja beroende på vad man tycker känns bäst.

Visst är det helt underbart att veta att marknaden bryr sig så mycket om varje individs säkerhet och trygghet, med alla kontroller som görs och all information som ges. Det ger en betryggande härlig känsla vilket skapar harmoni för hela familjen!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

flick