Brio

 

Bröderna Ivarsson Osby – “BRIO”. År 1884 grundades företaget av Ivar Bengtsson i den sydsvenska staden Osby, men namnet fick företaget först några år senare när sönerna tog över det. I dag, ytterligare några år senare, är BRIO en av Europas ledande tillverkare av spel, leksaker och pussel. Många känner till deras gamla leksaker som i dag har fått ett högt värde.

Produkter

BRIO tillverkar i princip allt som ett barn behöver och allt som en förälder behöver å barnets vägnar. Ett barn behöver utvecklas sig samtidigt som det har roligt och för ett barn mellan ett halvt 1200px-brio_puujunaratatill tre år gammalt finns leksaker för sinnena att bita i, greppa, skaka och känna på. Det finns lära-gå-vagnar för att de små benen skall stabiliseras, samtidigt som det finns gunghästar för balansen. Utöver detta så finns en mängd leksaker som är just det; saker att leka med.
För de äldre barnen finns det större leksaker för en bredare fantasi. Med allt från leksaksspisar till dockvagnar och trävaggor får barn från tre års ålder stimuleras och utvecklas. Genom att leka vuxen lyckas barnen öva på hur de skall bete sig i nya, sociala sammanhang samtidigt som de lär sig att ta ansvar. Återigen satsar BRIO på utveckling genom lek och stimulans.
För de före detta barnen, det vill säga vårdnadshavarna, finns bekväma och säkra bilbarnstolar och vagnar att införskaffa, vilket BRIO numera tillverkar i samarbete med Britax Childcare.

Corporate Social Responsibility (CSR)-arbeten

Förutom att BRIOs leksaker besitter både affektions- och bruksvärde, satsar företaget på att ge världen ett högre värde genom olika CSR-arbeten. De samarbetar med olika organisationer och värnar om hur de själva producerar sina produkter, för att på vägen dit synas så lite som möjligt samtidigt som deras färdiga produkter skall synas så länge som möjligt.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

flick