Spjälsäng


Det är i spjälsängen de allra minsta barnen ligger. Oftast ligger barn upp till tre års ålder i denna säng. De ligger tryggt och säkert och som förälder behöver man inte oroa dig för att de ska ramla ur, eller kanske till och med krypa ut. De höga sidorna är nämligen designade att vara för höga för barnet att ta sig över. Anledningen till att spjälsängen har fått sitt namn beror på att den är byggd av spjälor och det är just dessa som utgör skyddet på den barnvänliga sängen.

Att pynta sin spjälsäng
Standardmåtten på spjälsängar är 60×120 cm., vilket är en underlättande information att inneha när man skall införskaffa madrass, lakan, täcke och annat nödvändigt till den. Självklart finns det andra varianter och former av spjälsängar, men oberoende variant och form är det runt dessa mått man skall söka sig. Det finns mycket tillbehör man kan pynta sin spjälsäng med och ett praktiskt pynt är att hänga upp förvaringsfack på sidan av sängen. I dessa fack kan man lägga blöjor och andra babyartiklar.

En del gillar att pynta sin spjälsäng som en himmelsäng, medan andra föredrar att ha den som den är och klä den i fina lakan. Det absolut viktigaste är dock att barnet trivs och sover bra.

Classic children room with green stripes wall 3D rendering

Placering
Det varierar från fall till fall när man väljer att byta från spjälsäng till växasäng. Det kan bero på om barnet växer ur sin säng, börjar försöka att klättra ur spjälsängen tidigare än väntat eller helt enkelt inte sover bra i spjälsängen längre. Det är bra att tänka på att spjälsängen borde få plats i barnets eget rum samt få plats i föräldrarnas sovrum, då det i början kan krävas av föräldrarna att gå upp flera gånger om natten för att mata och byta blöja på den lille.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

flick