Stokke


Året var 1932 då Stokke AS grundades i Ålesund i Norge. Då, för 84 år sedan, tillverkade de främst möbler för vuxna, medan de i dag satsar på barn och produkter som kan följa barnens utveckling. Stokke fokuserar på att stärka bandet mellan barn och vuxen och just därför är många av deras produkter höga och designade utifrån barnets synvinkel; ögonkontakt mellan barn och förälder sätts i fokus här. Utöver fokus på relationen mellan barn och vuxen, lägger de ned mycket tid på den vuxnas komfort i sitt heltidsarbete som förälder; ergonomin säkerställs för allas bästa.

Produkter

 

Stokke tillverkar barnvagnar, barnstolar, bilbarnstolar, bärselar och spjälsängar. De tillverkar även tillbehör till dessa produkter, såsom filtar, Cute baby boy lying down in bed and putting his feet into mouth.skötväskor och syskonbrädor. En syskonbräda, eller ståbräda, innebär att det lite äldre syskonet till barnet som sitter i vagnen kan åka med på vagnen ståendes. På detta vis kan syskonen samlas på ett och samma ställe och få möjligheten att utvecklas tillsammans. Stokkes produkter är till för både barnen och föräldrarna, till skillnad från andra märken som satsar på och lägger fokus på barnet och dess leksaker.

Stokke har ett inte ett allt för stort utbud, men deras produkter kommer i många olika former och flertalet färger och gör det på så vis enkelt för kunden att anpassa sig efter sitt eget behov och sin egen smak.

Etik
Utöver Stokkes fokus på relationen mellan barn och vuxen, lägger de ned mycket energi på att tillverka sina produkter på energisnål väg. De ser till barnets framtid även på lång sikt och jobbar därför hårt med att använda miljövänliga och nedbrytbara material. Samtidigt satsar de på produkter som är ämnade att hålla en hel livstid. Liksom ett barns liv föds, föds även deras produkter och sedan skall dessa två hålla livet ut. En intressant filosofi i en intressant tid.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

flick