Amningskudde

 

En amningskudde påminner lite om en nackkudde och är ett bra hjälpmedel som ger mamman och barnet stöd under amningen. Kudden läggs i knät på mamman och låter barnet ligga i det lilla hålet i kudden samtidigt som det stödjs upp av kuddens sidor. Amningskudden avlastar dina axlar, armar och rygg samtidigt som barnet ligger mjukt och skönt.

Utseende

Du kan lätt sy din egen amningskudde men även köpa en av de fina modellerna i butik. De flesta amningskuddarna är lite mer vadderade i ena änden än i den andra, detta för att barnet ska kunna ligga mer bekvämt och lite mer upprätt vid amning.

 

Fler användningsområden

Happy mother breast feeding her newborn in room, indoorDet som är så bra med amningskudden, till skillnad från en vanlig kudde är hålrummet i mitten. Använder man en vanlig kudde får inte barnet samma stöd utan ramlar snarare av kudden. Med amningskudden ligger barnet skönt och någorlunda fixerad i mitten av amningskudden och detta gör den även lämplig att använda medan barnet leker och hjälper barnet att sitta upprätt.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

flick